Hjerte for byen (Mercy)

Kan det virkelig passe, at der i dagens Danmark stadig er folk, som har brug for ekstra hjælp og støtte både økonomisk og socialt? Svaret er ganske enkelt: JA!

Lige som den allerførste kirke altid arbejdede for både at sprede budskabet om Jesus og at hjælpe forskellige behov i byen, så tror vi også, at vi som kirke spiller en vigtig social rolle i samfundet. Vi ønsker oprigtigt og uden forbehold at hjælpe trængende mennesker, som har brug for en håndsrækning. 

Foodbank 

Der er foodbank hver torsdag kl. 15:30-16:30

Hver uge er der mulighed for at modtage gratis overskudsmad fra supermarkeder for alle, som er har brug for det. Det eneste, du skal gøre, er at troppe op med din egen pose. 

Maduddelingen sker i samarbejde med flere af de andre kirker i byen. Sammen med supermarkederne hjælper vi familier i deres daglige husholdningsøkonomi og minimerer madspild. 

Læs mere på Facebook https://www.facebook.com/FoodBankAalborg eller hjemmesiden https://foodbank.nu

Familienetværk

Der er familienetværk onsdag i ulige uger kl. 16-19. Familienetværket er for alle familier, men også enlige, som ønsker fællesskab og netværk i hverdagen. Der er hyggelige aktiviteter for børn imens de voksne kan snakke sammen over en kop kaffe og lidt kage og frugt. Der er gratis fællesspisning og til sidst sluttes af med en fællessang og “Den gode historie”, for de der har lyst. Familienetværket afholdes i samarbejde med Blå Kors. Læs mere på: https://blaakors.dk/familienetvaerk

Julehjælp

Hvert år uddeler Aalborg Citykirke julehjælp til hundredevis af nordjyske familier i samarbejde med en række samarbejdskirker i Nordjylland. Vi ønsker dermed at give en kærlig håndsrækning til de familier, som er presset af økonomi og eventuelt andre livskriser.

Julehjælpen består af en stor julekurv med alle de madvarer og julegodter, som hører til en traditionel dansk julemiddag, samt julegaver til børn. Det er åbent for ansøgning i perioden d. 1. til 20. nov. Læs mere og ansøg på hjemmesiden https://julekurv.nu

Skoletasker

De fleste børn glæder sig rigtig meget til at starte i skole. Man skal møde en masse nye børn og have en rigtig skoletaske på ryggen. Desværre er det ikke alle forældre, som har råd til at købe en ny skoletaske til deres forventningsfulde barn. 

For familier bosiddende i Aalborg Kommune er det muligt at søge om at få en lækker, helt ny skoletaske og penalhus doneret. Læs mere og ansøg på hjemmesiden: https://skolestart.nu

Fastelavn

Hvert år i februar slår børnekirken dørene op for et brag af en fastelavnsfest, og alle børn er inviteret! Her slår vi katten af tønden, spiser fastelavnsboller, får fastelavnsris med slik på og hygger os sammen. Det koster ikke noget, og man må gerne tage en ven med. 

Idéen til fastelavnsfesten opstod i forbindelse med uddeling af julehjælp, hvor vi gerne ville gerne gøre noget ekstra for børnene, og det blev starten på denne store fastelavnsfest i februar måned.

Andre arrangementer

Der er ind imellem særlige arrangementer som er særligt tiltænkt familier og enlige, der er økonomisk presset i hverdagen eller som blot savner netværk eller gode oplevelser. Det kan f.eks. være arrangementer som fællesspisning, legeland og juleaftensfest. 

Hold øje med Facebooksiden Aalborg Citykirke Care for mere info.